Find rav på vestkysten

Når turen går til sommerhus på vestkysten, så står den på maksimum af kvalitetstid med familien. Når man er i sommerhus, så er man sammen på en helt anden og særlig måde, og man hygger meget mere om enkelte ting. Især for forældre, er der plads til, at man kan tillade sig, at lægge arbejde til side, indtil man kommer hjem igen, Og når der pludselig opstår kvalitetstid med sin familie, så skal det om at udnytte den.

Noget af det, som kan være en god aktivitet, når man er i sommerhus på vestkysten, er at tage på stranden og find rav. Rav er noget helt særligt at finde, og når man går langt den blæsende vestkyst, så har man tendens til at gå og glo ned i vandkanten, for det kunne være, at man var heldig, at finde et stykke rav. Men til stor ærgrelse, så er der rigtig mange sten, som ligner rav på et prik. Heldigvis er der måder, du kan tjekke, om det er ægte rav. Der er især 3 måder, du kan tjekke det på.

1. Du kan først og fremmest, (og forsigtigt) slå ravet mod dine tænder. Er lyden hul, så er det rav. Men hvis det lyder som en sten, så er det formentlig bare en sten. Hvis du er usikker på, hvad lyden af hul lyder, så kan du prøve metode 2.

2. Hvis du alligevel har en lighter i lommen, så kan du prøve at holde ravstykket over ilden. Hvis det begynder at dufte af gran og fyrenåle, så er det harpiks.

3. En anden metode er, at teste den i saltvand. Rav er let, lettere end sten, hvilket vil gøre, at ravet vil flyde på overfladen, hvis du lægger den i vand. Sørg for, at det er vand, der et tilsat salt, da rav vil falde til bunds i almindelig postevand. Hvis ravstykket flyder i saltopløsningen, så er det “rav”sikkert rav, du har fundet.