Tag bedemanden med på råd

De fleste mennesker har på et tidspunkt i deres liv prøvet at være til en begravelse. Det er dog de færreste, der har stået i den makabre situation, hvor de påvirket af sorg også må agere tovholder på at få planlagt hele det forløb, som skal sende deres elskede videre til himmels.

Få hjælp fra en bedemand

Det er en uretfærdighed af den store slags, når vi i en fase med sorg og et knust hjerte må tage de praktiske arbejdshandsker på og arrangere en begravelse. Og hele opgaven bliver ikke nemmere af, at det for de fleste er første gang, der skal klares denne type job. Derfor er det ofte sådan, at familien vælger at kontakte en bedemand, som kan hjælpe med at arrangere begravelsen. Læs mere om det her.

En bedemand er en person, som lever af at hjælpe familier med at arrangere typisk begravelser eller en bisættelse, når deres kære er afgået ved døden. Den store forskel på ceremonierne ligger i, hvorvidt den afdøde vælger at blive begravet i en kiste (begravelse) eller ønsker at blive kremeret og kommet i jorden i en urne (bisættelse).

Herudover er der stadig en række af de samme praktiske opgaver, som din bedemand kan hjælpe dig med. Det er opgaver som at arrangere en dialog mellem kirke og familien til afdøde, så de sammen kan udvælge sange, salmer og tale om afdøde forud for en mindetale, som gives under ceremonien.

Der er herudover andre opgaver, som at indrykke dødsannonce, køre rustvogn og meget mere.

Fordelen ved at anvende en erfaren bedemand er, at man selv slipper for at skulle tage stilling til de mange ting og finde forhandlere eller en professionel hjælper til den enkelte specifikke opgave. Som en gevinst af dette valg, får man bedre tid til at være sammen med sin familie og få bearbejdet tabet af den afdøde. Det gør det nemmere at komme videre og få skabt rammerne for en smuk afsked.