Udnyt sommeren til boligforbedringer

Sommeren er ikke bare en fantastisk tid at være ude i det fri på. Det er også en fantastisk periode, når det kommer til at optimere lidt på boligen. For med det mildere og langt mere tørre vejr er der betydeligt mindre risiko forbundet med at f.eks. åbne taget eller brække gulvene op. Vi ser på 3 oplagte muligheder for boligforbedringer i sommerperioden.

Få tjekket taget

Taget er på mange måder husets skjold mod det dårlige vejr. Derfor er det bestemt heller ikke noget, som man skal fjerne, hvis der er regn, sne, slud eller stærk blæst. Men sommeren har typisk gode uger, hvor de her vejrfænomener netop er fraværende. Det gør det til en oplagt mulighed at få tjekket sit tag. Taget skal nemlig være tæt og stærkt, så det han holde vejret ude, de perioder hvor det er allerværst.

Få derfor tjekket taget, skift de løse elle slidte tagsten – eller få lagt dit nye tag, mens vejret er mildt. Det kan spare dig for mange problemer, fordi du ikke skal bekymre dig om fugtproblemer, ekstrem kulde i boligen etc. i det varmere vejr.

Gå dine rør efter

Dine rør er måske ikke det mest sexede at tjekke. Men det kan give rigtig god mening at åbne for skakte og krybekældre, når vejret er godt og du kan åbne op og blotte rørene.

Her kan du tjekke deres almene tilstand, men også udnytte muligheden for at frostsikre dem. Det klares let med frostsikringskabler, hvormed du er en bekymring mindre, når det bliver vinter og mange rør kan være i fare for at sprænge og påføre skader på dit hjem.

Tjek døre og vinduer

Der kan være flere grunde til at tjekke og få skiftet døre og vinduer i sommeren. Ligesom med taget er du nemlig i en tid, hvor vejret ikke får de samme konsekvenser.

Så undersøg om træværket stadig er i orden, se efter punkterede ruder og få skiftet, hvis noget ikke er klar til at beskytte ordentligt, når sommeren er ovre.