Forskellige cykeltyper du skal kende

Forskellige cykeltyper du skal kende

Der findes mange forskellige cykler på markedet, og derfor er der et stort og uoverskueligt udvalg, hvis man ikke kender til dem. I dette indlæg giver vi dig et indblik i nogle af de typer cykler, som man kan købe i dag. Vi kommer ind på hvad man bruger de forskellige til, så man ikke køber en cykel, som er lavet til et andet formål end det man vil bruge den til.

Racercyklen

De fleste af os kender nok racercykler. Det er en meget udbredt slags cykel, som kan bruges til flere forskellige formål. Som udgangspunkt så bruges en racercykel til at køre cykelløb på, eller ræs, hvis man skal bruge det danske ord for race. Racercyklen bruges derfor i tour de France, PostDanmark rundt og i mange andre løb.

Hvis man ikke ser sig selv som cykelrytter, så skal man dog ikke være bange for at købe en racercykel. En racercykel kan også bruges til almindelig motionstræning, hvor man cykler en god lang tur på den danske landevej og nyder naturen.

En elcykel

En af de nyere opfindelser er en elcykel. Elcyklen er god til dem der vil til at starte med at cykle, eller dem som er ved at være oppe i alderen, og gerne vil cykle, men ikke har de samme kræfter som førhen. En elcykel er det perfekte valg til bykørsel, og hvis man skal køre steder med mange bakker. Det er den, fordi man med den elektriske motor hurtigt kan få fart på igen inde i byen, og hurtigt kan flyve op ad en bakke, så man skulle tro man var Michael Rasmussen på vej op af Alpe d’Huez.

En bycykel

Har man benmullerne i orden, og ønsker at købe en cykel, som man kan bruge til og fra arbejde, så skal man købe en bycykel. De kan købes til mænd såvel som kvinder, hvor forskellen er hvordan stellet er udarbejdet. En bycykel er suveræn til mindre køreture, og anbefales ikke, hvis man skal cykel en lang tur over 20 kilometer. Den kan dog godt bruges, hvis man ikke ønsker at købe en racercykel.